skip to Main Content

Ce înseamnă AEGEE?

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) este una dintre cele mai mari asociații studențești din Europa. În prezent, este reprezentată de 15.000 de studenți, activi în 232 de orașe, în 43 de țări din întreaga Europă, care prezintă o varietate interesantă de culturi și idei din partea tinerilor. AEGEE este o organizație non-profit, care nu este alienată politic în vreun fel, păstrându-și statutul independent. Toate proiectele și activitățile derulate se bazează pe munca voluntară a membrilor săi.

Asociația este condusă de tineri. Tinerii înșiși creează proiectele și activitățile. Prin intermediul AEGEE, aceștia pot găsi spațiu și sprijin pentru a-și dezvolta propriile lor idei, pentru a învăța mai multe despre Europa și pentru a cunoaște culturi și obiceiuri diferite.

Asociația Studenților Europeni este alcătuită din tineri incredibil de motivați, care lucrează pentru lucrurile în care cred cu multă pasiune. În schimbul muncii lor, aceștia obțin satisfacție personală din influența pe care o exercită asupra lumii din jur și acumulează experiență, care le îmbogățește viața.

În ce constă structura AEGEE?

În spiritul cooperării internaționale și pentru evitarea trasării unor granițe, la propriu sau la figurat, AEGEE nu recunoaște un nivel național în structura sa organizatorică, ci este realizată prin:

·              Antene locale.  Unde oamenii din 232 de locale AEGEE implementează direct obiectivele AEGEE, într-un mod care ajută comunitatea.

·              Grupurile de la nivelul european. Creează cadrul și direcția comună pentru activitățile locale. Mai mult, oferă platforma pentru cooperare internațională în echipe multiculturale. Membri ai antenelor pot să se implice direct în Grupurile de Lucru Europene (European Working Groups) și în diverse proiecte.

Când a fost înființată locala AEGEE-București?

AEGEE-Bucureşti reprezintă una dintre cele 188 de filiale existente în Europa şi a fost înfiinţată în 1997 de către Andrei Popescu. AEGEE-București promovează valorile europene și își propune să îmbunătățească gradul de informare și activitatea de cercetare a studenților, într-un cadru bazat pe cooperare, toleranță și respect reciproc.

Despre ce este vorba în Agora?

În fiecare primăvară și toamnă, Agora adună peste 800 de membri AEGEE timp de   4-5 zile pentru a purta discuții în vederea întrebărilor-cheie, a alege noi echipe în funcții administrative ale Asociației, pentru a urmări rapoartele de activitate și a vota pentru modificarea regulilor existente. Agora este organizată de o locală AEGEE și coordonată de organismul special numit Chair Team, în colaborare cu Comitetul Director.

Ce păreri au membri AEGEE-București despre asociație și organizarea Spring Agora?

Ștefania – Main Organizer Agora: Știi sentimentul acela când ajungi într-un oraș în care nu ai mai fost până acum și totuși din primele momente îți faci prieteni și nu te simți stingher? Sau acel moment când abia ajungi în locul cel nou și nici nu scapi bine de bagaje că dai peste oameni dragi care te iau în brațe? În orice eveniment m-aș fi dus cu AEGEE, sentimentul că locul meu e aici a fost prezent tot timpul.

Ana – PR Team Agora: Să fiu implicată în AEGEE și să fac parte din Echipa Spring Agora este o adevărată provocare, o motivație și un prilej de a mă dezvolta personal și profesional. Este o oportunitate ideală de a cunoaște oameni din toată Europa și de a construi noi prietenii.

Georgiana – Content Team Agora: AEGEE demonstrează prin devotament ceea ce înseamnă să crezi în ceva și să îl transformi în realitate. Curajul, loialitatea și dragostea pentru această asociație au impulsionat tinerii, care au decis să se implice într-o diversitate de proiecte în cadrul organizației. Sincer, acest aspect îmi dovedește pe zi ce trece că AEGEE nu este doar o simplă asociație, iar prin implicarea mea în cadrul Agorei am conștientizat că responsabilitatea este cea care schimbă azi omul de mâine.

Back To Top