AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) este una dintre cele mai mari organizații studențești interdisciplinare din Europa. Fiind o organizaţie non-guvernamentală, independentă politic și non-profit, AEGEE este deschisă studenților și tinerilor de la toate facultățile și disciplinele. Fondată în Paris, în 1985, AEGEE a ajuns astăzi la o reţea de 13.000 de prieteni, prezentă în 170 de orașe din 40 de țări din toată Europa.

 

AEGEE-Bucureşti reprezintă una dintre cele 170 de filiale şi a fost înfiinţată în 1997 de către Andrei Popescu.

 

Misiune:

Crearea unui context european și intercultural prin care studenții și tinerii să-şi asume un rol activ în societate, asigurând un spațiu pentru dialog și oportunități de învățare.

 

Valori:

• spiritul de echipă și cooperarea: suntem tineri, dinamici, creativi și lucrăm împreună pentru a da viață ideilor și proiectelor noastre;

• comunicarea interculturală: aparținem unor culturi diferite, vorbim limbi diferite, dar luptăm pentru același lucru – crearea unei “Europe fără granițe”;

• responsabilitatea: știm să ne valorificăm și să ne punem în practică ideile, asumându-ne deciziile și învățând unii de la alții.

 

Obiective:

AEGEE-București dezvoltă o serie de activități (conferinţe, întâlniri, seminare, dezbateri și cursuri în țară şi în străinătate) în vederea promovării spiritului european în rândul tinerilor, a democraţiei, drepturilor omului şi dimensiunii europene în sfera educaţiei. Sprijină realizarea unui schimb de experienţă şi cunoştinţe între studenţi, cooperarea cu alte organizaţii similare sau cu instituţiile europene, care promovează aceleaşi principii şi valori la nivel local, naţional şi internaţional şi angajarea în programe de cooperare şi parteneriat.

Close Menu